Děkujeme divákům za krásnou atmosféru při derniéře Noci na Karlštejně

Tak nám skončilo jedno dlouhé období. Vlastně skoro celé dva roky jsme měli na repertoáru muzikál Zdeňka Podskalského Noc na Karlštejně, který jsme uváděli v letech 2015 a 2016 v režijní úpravě Josefa Víši. Slavnostní derniéra proběhla v sobotu 3. září 2016 ve vysokomýtském Amfiteátru a šlo vpravdě o výjimečné představení, na které budou divadelníci (a pevně věříme že i diváci) dlouho vzpomínat.

 

Podívejte se na krásné fotky, které při derniéře pořídil Ivan Krejza.

Muzikál jsme uvedli celkem 26x, což je v historii našeho spolku jedno z nejúspěšnějších představení, které jsme vůbec hráli. Na derniéru (která byla teprve třetím velkým divadlem ve Vysokém Mýtě pod širým nebem) dorazilo přes 400 diváků - za což moc děkujeme a hluboce si toho vážíme. Celkem v průběhu oněch dvou let představení shlédlo okolo 5000 diváků a musíme se pochlubit, že za roli Aleny získala v roce 2015 herečka Tereza Dejdarová výroční cenu města Vysoké Mýto.

 

Slyšet jste mohli známé písně, vidět zajímavé šermířské souboje a bavit se u situací, které napsali nejen Jaroslav Vrchlický, Zdeněk Podskalský a Josef Víšo, ale druhdy i sám herecký život. Derniéru pro nás totiž byla vlastně i premiérou v novém prostředí na dvou jevištích, takže docházelo občas k drobným zmatkům, které se podařilo (jak doufáme a soudíme z vlídných reakcí) zastřít douškou humoru.

 

U příležitosti derniéry jsme také vydali pamětní pexeso Noc na Karlštejně s našimi divadelníky v jejich rolích.

 

pexeso facepexeso second

 

Ještě jednou všem divákům děkujeme za báječnou atmosféru, kterou na derniéře vytvořili! A nyníí již ty slíbené snímky...