Dobytí severního pólu

Divadelní spolek Šembera Vysoké Mýto pro Vás, opět po čase, připravuje nové divadelní představení z dílny Divadla Járy Cimrmana.

Tentokráte se jedná o známé „Dobytí severního pólu“ autorů Járy Cimrmana, Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka.  I v našem provedení, se v seminární části pomocí odborných referátů seznámíte s životem a dílem našeho velikána a největšího Čecha. Ve druhé části Vás potom čeká severské drama „Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem 5. dubna 1909“, a s ním skupinka českých otužilců, kteří se rozhodnou zapsat do historie a jako první dojít na severní pól. Během dobývání si budete moci oživit známé citáty jako jsou „Sníme psy“, „Domů! Do Prahy! Do Podolí! Do lékárny! Do...!“, „Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal.“ „A teď jdu na sever, a teď jdu na jih.“. Na severní pól vás přivedou tito otužilci: náčelník – Petr Klofanda, učitel – Marek Harvan, Frištenský – Miroslav Bezdíček, lékárník – Pavel Pešek, americký Čech – Vladimír Martinek,
který se zároveň ujal režie.

Jelikož nám licence neumožňuje představení uvést více než třikrát, určitě nepropásněte jeden z termínů: pondělí 6., pondělí 13., nebo pondělí 27. října 2014, vždy v Šemberově divadle od 19,30 hodin.

Tak tedy v říjnu za Cimrmanem, do divadla. „Hajdy vpřed!!!“